Want dat is de reden waarom met Kerstmis de Hogeshool voor Geesteswetenschap is gesticht: dat er weer esoterisch leven in onze Antroposofische Vereniging komt.

Rudolf Steiner (25 januari 1924)

Expo goetheanistisch onderzoek 15 juli t/m 5 augustus

Regulier wetenschappelijk onderzoek heeft de afgelopen eeuwen, in een steeds hoger tempo, een veelheid aan details aan het licht gebracht, die alle in getallen worden uitgedrukt. Probleem is echter dat tussen al die details niet direct samenhangen kunnen worden gevonden. Goetheanistisch onderzoek daarentegen werkt met methodes die wel directe samenhangen vinden. Deze worden kwalitatief uitgedrukt maar hebben niet het detail van de reguliere wetenschappelijke methodes. We zien dus dat regulier en goetheanistisch onderzoek elkaar kunnen aanvullen.

In antroposofische kringen zijn in de loop van de 20e eeuw nieuwe impulsen gegeven aan goetheanistisch onderzoek. Voorbeeld hiervan zijn de zogenaamde beeldvormende methodes, zoals de (bio)kristallisatiemethode en de rondfilterchromatografie. In de kleinschalige expo hebben onderzoeker Gerard Hotho en ontwerpster Wieteke Brocken de handen ineen geslagen om geïnteresseerden op een actieve manier met deze twee methodes nader kennis te laten maken.

De expo wordt op zondag 15 juli om 13:30 geopend op de Genneper Hoeve (Tongelreeppad 1 Eindhoven) – waarvoor iedere belamgstellende van harte is uitgenodigd – en duurt tot en met zondag 5 augustus. Voor meer over de kristallisatiemethode zie b.v. www.bio-research.nl

terug