We kunnen mensen helpen. Niet omdat we de oplossing voor hun problemen hebben, maar omdat we genoeg om hen geven om te blijven en te luisteren. Die oplossingen komen later wel.

Haemin Sunim

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Ziel van Europa

mei 13 @ 20:00 - 22:00

€5

Inleiding: De spirituele biografie van Europa

Het Studiecentrum voor Antroposofie en de ledengroep van de Antroposofische Verenigingin Eindhoven nodigen u van harte uit voor een voordracht met als hoofdthema Europa.Na de pauze zullen we hierover met elkaar in gesprek gaan.

Datum: 13 mei 

            Plaats: Novalis College, Sterrenlaan 16, Eindhoven

            Tijd: 20.00-22.00u

            Toegang: € 5,-

In aanloop naar de driedaagse internationale conferentie “De Ziel van Europa” die

op 23-25 augustus 2019 in Brussel wordt gehouden geeftde initiatiefgroepdeze avond een kleine voorproef op de conferentie.

 

Aanleiding voor deze conferentie was de vraag: kunnen wij op enige wijze voldoen aan de opdracht van Europa zoals Rudolf Steiner die zich voorstelde? We willen proberen vanuit deze achtergrond te kijken naar de actuele gebeurtenissen in Europa.

Bij de initiatiefnemers van de conferentie ontstond daaruit de dringende vraag: welke gedachten en gevoelens kunnen wij hierover ontwikkelen en wat kan iedereendaar persoonlijk aan bijdragen?

 

Susan van Kempen reikt ons voor de pauze een aantal motieven aan uit de spirituele biografie van Europa. Voor de geschiedenis tellen feiten, een biografie daarentegen drukt zich uit in eigen, karakteristieke gebaren. Hierin komt voor Europa zowel haar geestelijke oorsprong als haar opdracht in de mensheids-ontwikkeling tot uitdrukking. Door deze gebaren te leren kennen en te herkennen kunnen wij elk, op eigen wijze, aangemoedigd worden om aan deze opdracht een bijdrage te leveren.

Susan van Kempen is oud vrijeschoolleerkracht en een van de sprekers op de conferentie “Soul of Europe”.

 

Meer informatie over de conferentie Soul of Europe vindt u op soulofeurope2019.eu

Gegevens

Datum:
mei 13
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€5

Organisator

studiecentrum voor antroposofie Eindhoven
Website:
www.antroposofie-eindhoven.nl

Locatie

Novalis College
Sterrenlaan 16
Eindhoven, 5631 KA
+ Google Maps