We worden nooit bedrogen: we bedriegen onszelf.

Goethe

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Expo goetheanistisch onderzoek t/m 5 augustus

15 juli 2018 @ 13:30 - 17:00

Regulier wetenschappelijk onderzoek heeft de afgelopen eeuwen, in een steeds hoger tempo, een veelheid aan details aan het licht gebracht, die alle in getallen worden uitgedrukt. Probleem is echter dat tussen al die details niet direct samenhangen kunnen worden gevonden. Goetheanistisch onderzoek daarentegen werkt met methodes die wel directe samenhangen vinden. Deze worden kwalitatief uitgedrukt maar hebben niet het detail van de reguliere wetenschappelijke methodes. We zien dus dat regulier en goetheanistisch onderzoek elkaar kunnen aanvullen.

In antroposofische kringen zijn in de loop van de 20e eeuw nieuwe impulsen gegeven aan goetheanistisch onderzoek. Voorbeeld hiervan zijn de zogenaamde beeldvormende methodes, zoals de (bio)kristallisatiemethode en de rondfilterchromatografie. In de kleinschalige expo hebben onderzoeker Gerard Hotho en ontwerpster Wieteke Brocken de handen ineen geslagen om geĂ¯nteresseerden op een actieve manier met deze twee methodes nader kennis te laten maken.

De expo wordt op zondag 15 juli om 13:30 geopend op de Genneper Hoeve (Tongelreeppad 1 Eindhoven) – waarvoor iedere belamgstellende van harte is uitgenodigd – en duurt tot en met zondag 5 augustus. Voor meer over de kristallisatiemethode zie b.v. www.bio-research.nl

Gegevens

Datum:
15 juli 2018
Tijd:
13:30 - 17:00

Organisator

Genneper hoeve
Website:
www.genneperhoeve.nl

Locatie

Genneper Hoeve
Tongelreeppad 1
Eindhoven, 5644 RZ
+ Google Maps
Telefoon:
040 2070455