Echt nieuws vind je vooral in de wetenschap en de kunst, omdat daar dingen werkelijk voor het eerst worden uitgevonden en bedacht.

Sanne Deurloo

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Tussenruimte als een openbaar Geheim. Werkbijeenkomst met Christine Gruwez mmv Annemiek Herremans

februari 16 @ 10:00 - 16:30

€25

Nog nooit was het zo ingewikkeld om met elkaar te leven. Of het zich nu in kleiner dan wel in groter verband afspeelt: het ‘samen’ van een samenleving is niet meer als vanzelfsprekend.

Steeds dienen zich uitdagingen aan om te oefenen in de ontmoeting met de ander.

Hoe kunnen we ons bewust worden van de tussenruimte die ontstaat in de ontmoeting? Wat is tussenruimte en wat is het belang ervan?

Ook in het tegemoettreden van een kunstwerk gaat het om tussenruimte. Ieder kunstwerk  ontstaat uit het verlangen  vormen te scheppen voor datgene dat anders onzichtbaar zou moeten blijven. Vanuit de beleving van de kunstenaar ontstaat een beweging die tot vorm komt. Als toeschouwer doorlopen we dit proces in omgekeerde volgorde: de vorm waarnemend, in beweging zettend en het laten landen in onze eigen beleving. Vanuit deze uitwisseling komen er nieuwe bewegingen op gang.

Tussenruimte, wat is er nodig dat die kan ontstaan? Wat is de juiste ruimte, de juiste stemming daarvoor? Hoe kan datgene wat anders onzichtbaar blijft aan het licht komen in de tussenruimte, de ontmoeting.?

De vraag naar het nieuwe samenleven, hoe ingewikkeld dat is en hoe we dat met elkaar, met bewustzijn van en wakkerheid voor de tussenruimte, kunnen vormgeven, dient zich hiermee aan.

In iedere ontmoeting bestaat de mogelijkheid iets nieuws te laten ontstaan wat er voorheen niet was. De tussenruimte is daarin een bron van mogelijkheden, een openbaar geheim, om in het licht van de ontmoeting datgene zichtbaar te maken wat eerder onzichtbaar bleef.

Wat is er nodig opdat er van tussenruimte sprake kan zijn? We gaan er naar op zoek.

 

Met inleiding, kunstzinnige oefening en gesprek

Georganiseerd door Annemiek Herremans vanuit het studiecentrum voor antroposofie in Eindhoven.

Datum:  16 februari  van 10:00 tot 16:30 uur (zelf brood meenemen)

Locatie: Vrije School Brabant,  Nuenenseweg 6, 5631KB Eindhoven

Deelnemersprijs: € 25,- Maximaal aantal deelnemers: 18

Aanmelden: vóór 1 februari 2019 via antroposofieeindhoven@gmail.com , waarna de betaalwijze wordt   toegestuurd.  Plaatsing gebeurt in volgorde van betaling.

Gegevens

Datum:
februari 16
Tijd:
10:00 - 16:30
Kosten:
€25

Organisator

studiecentrum voor antroposofie Eindhoven
Website:
www.antroposofie-eindhoven.nl

Locatie

SPIL-Centrum De Sterren
Nuenenseweg 6
Eindhoven, 5631 KB
+ Google Maps